Vârsta a treia și bolile care vin odată cu ea


A îmbătrâni este un privilegiu. Însă nu ne dorim oare să îmbătrânim fără dureri, boli și probleme de sănătate, care vin odată cu vârsta dacă nu ne îngrijim din timp?

Asociația Răsăritul de Argint a făcut o statistică în rândul a 200 de seniori și pre-seniori cu vârste cuprinse între 55 și 80 de ani, în cadrul proiectului GO YOGA 55+.

Știați că doar 11,5% dintre ei au afirmat că nu au nicio boală cronică?

Contrat așteptărilor, nu reumatismul este pe primul loc când vorbim de boli specifice vârstei a treia, ci hipertensiunea arterială (HTA) și bolile de tiroidă, care ocupă împreună un procentaj de 41,5%.

Vestea proastă este că suntem țara cu cea mai scăzută speranță de viață din Europa din cauza sedentarismului și a stilului de alimentație nesănătos.

Vestea bună este că mâncând sănătos, vom avea și o tensiune arterială propice, iar tiroida nu va mai fi deranjantă făcând zilnic anumite asane din yoga, măcar 5 minute/zi. Prin proiectul Go Yoga 55+ asociația Răsăritul de Argint ajută seniorii la diminuarea problemelor de mobilitate, echilibru și balanță.

Proiectul Go Yoga 55+ conține o campanie de conștientizare despre Îmbătrânirea Activă și este sponsorizat prin programul Start ONG.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Parteneri