GO YOGA 55+

O călătorie prin 37 de cursuri  dedicate seniorilor pe parcursul a 6 luni. (Iunie-Noiembrie 2021). Yoga ușoară, respirație, meditație,  jocuri de cunoaștere și socializare.

Peste 300 de participanți seniori. 90% dintre ei au devenit mai activi zilnic. 52 de schimbări comportamentale, de la sedentarism spre o viață sănătoasă.

Go Yoga 55+ este un proiect al asociației Răsăritul de Argint, finanțat prin Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

yoga

Yoga ușoară

Yoga îmbunătățește atât funcția fizică a organismului, cât și cea psihică. În fiecare zi de luni, de la ora 10 dimineața facem exerciții blânde de yoga pentru seniori.

meditatie

Meditație

Meditația are puterea de a reduce grijile, anxietatea și impulsibitatea. Îmbunătățește sistemul imunitar și crește capacitatea de concentrare.

Respirație

Respirăm superficial, la 20% capacitate pulmonară, aducând stres suplimentar în organism. La cursurile de marți ne aducem aminte să respirăm corect.

„Practic yoga ca mod de viață și terapie. Fiecare postură și exercițiu de respirație interacționează cu organismul uman în moduri diferite, nu doar la nivel muscular dar și respirator, digestiv, circulator, cerebral, endocrin și reproductiv. Yoga echilibrează energiile subtile ale minții, calmează și reduce eficient tensiunile fizice.” Mai multe despre instructorul nostru de yoga puteți afla cu un click pe poză:

TESTIMONIALE DE LA PARTICIPANȚI

Mi-ati adus mare bucurie in suflet si in trup! Am inceput sa imi recapat cat de cat mobilitatea. Am scapat de unele dureri, pentru ca m-ati invatat cum sa o fac! M-ati facut mult mai activa! Mi-ati schimbat programul de viata! Inainte, puteam sa ma scol si la 6.30, dar nu coboram din pat decat la 9-10. Acum, de cum deschid ochii, ma duc si fac o sedinta de Yoga! De cele mai multe ori, seara, mai fac inca o sedinta! M-au ajutat enorm inregistrarile!
Gabriela B., București
Vârsta: 60 de ani
Nu stiu ce declic s-a intamplat prin acest program, dar efectiv mama e linistita de cand face yoga! E calma, nu ne mai certam, nu ma mai bodogane la cap. A inceput sa umble pe la cluburi de seniori, sa plece prin tot felul de excursii, sa croseteze, sa faca te miri ce. Inainte era non stop pe canapea, cu telecomanda in mana. Nu cred ca va dati seama ce armonie ati adus la noi in casa. Va multumesc din suflet pentru tot.
Ștefana R., București
Vârsta: 72 ani
Pentru mine a fost foarte important faptul ca am putut practica utilizand inregistrarile sedintelor astfel reusind sa le repet de mai multe ori in aceeasi sapt. chiar daca programul meu nu mi-a permis la ma conectez la intalnirile in direct de luni si marti dimineata. Programul m-a ajutat sa-mi descopar limitele sa invat lucruri noi care practicate si cu indrumarea voastra mi-au imbunatatit sanatatea fizica si psihica. Pentru asta va multumesc.
Rodica N., Oradea
Vârsta: 62 de ani
M-a stimulat in primul rand sa am ambitia de a ma ocupa de mine si in principal de sanatatea mea. Am vrut sa stiu cat pot sa fac din exercitii, care este puterea mea de concentrare si unde sa ma opresc daca simt durere. Inca "lucrez" la capitolul meditatie. Toate exercitiile simt ca ma ajuta la mobilitate, flexibilitate, liniste interioara, somn mai linistit.
Ecaterina F., Timișoara
Vârsta: 64 de ani
Exercitiile pt. coloana, zona lombara , tiroida, le-am repetat si am simtit ameliorari. Dupa orele de yoga m-am simtit relaxata, calma, plina de energie si cu o mobilitate mai buna. Desiree prin explicatii , sfaturi si energia trasmisa m-a facut sa ma simt bine in grupul de yoga si sa mai fac exercitiile inregistrate. Excelent program pentru cei de varsta noastra.
Corina B., Cluj-Napoca
Vârsta: 68 de ani
In primul rand sunt mult mai atenta la mine, la ce simt, la postura, la respiratie, la ganduri. Apoi, am o stare de vitalitate si energie pe parcursul intregii zile. Prin yoga mi-am cultivat o stare de liniste si pace interioara. Am capatat o mobilitate si felexibilitate mult mai mare si nu in ultimul rand mi-am imbunatatit somnul si am ameliorat simptomele menopauzei.
Marcela T., București
Vârsta: 59 de ani

Go yoga 55+

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.