Respirație adecvată pentru seniori: Go Yoga 55 +


Program online de respirație adecvată
Go Yoga 55+ este un proiect al Asociației Răsăritul de Argint, finanțat prin Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
În cadrul proiectului Go Yoga 55 + vom avea 2 sesiuni de respirație adecvată pentru seniori: pe 13 Iulie și pe 7 septembrie învățăm tehnici simple de concentrare a respirației.
Înscrieri aici:

Majoritatea adulților respiră superficial, doar cu partea superioară a plămânilor, la 20% capacitate pulmonară.
Spre deosebire de adulți, copiii respiră profund, până în abdomen. Este un fenomen natural pe care îl primim la naștere, însă, de-a lungul vieții, uităm să respirăm corect. Aceste aspecte amplifică stările de stres și panică, amplifică neliniștea și nervozitatea. Pe termen lung efectul principal este un dezechilibru la nivelul sistemului respirator și circular.

Beneficii
O respirație corectă este extrem de importantă pentru sănătatea fizică și emoțională, respirația având două funcții majore:

1. Asigură oxigenarea întregului organism, inclusiv a organelor vitale.

2. Prin respirație se elimină toxinele din organism.

Cu cât respirația este mai superficială, cu atât organismului îi este mai greu să realizeze funcțiile de oxigenare a celulelor. Însă o respiratie corecta ne ajuta sa combatem starile de oboseala, insomnia, dar si anxietatea si depresia.
Yoga este o stiință care se practică de mii de ani. Pranayama, sau controlul respirației este tehnica prin care putem controla mintea, corpul, emoțiile și modul în care experimentam viața, îmbunătățindu-ne capacitatea de concentrare, atenția, memoria și felul în care facem față stresului zilnic.

Respirația pentru seniori este extrem de importantă pentru a liniști mintea, a aduce claritate, a elibera tensiunile acumulate și a experimenta o stare de detașare și prezență.

Acest proiect este sponsorizat prin programul Start ONG.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Parteneri