Yoga ușoară pentru seniori: Go Yoga 55 +


Program online de exerciții ușoare de mobilitate și echilibru
Go Yoga 55+ este un proiect al Asociației Răsăritul de Argint, finanțat prin Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Timp de 6 luni seniorii își pot îmbunătăți abilitățile fizice și psihice prin programul online Go yoga 55
Plus. În fiecare zi de luni, de la 10 dimineața vom avea câte o sesiune de yoga ușoară și sigură. Înscrieri aici:

Program
Luna Iunie – Yoga pentru flexibilitatea întregului corp
Luna Iulie – Yoga pentru sănătatea coloanei vertebrale
Luna August – Yoga pentru hidratarea aticulațiilor
Luna Septembrie – Yoga pentru tonifiere musculară
Luna Octombrie – Yoga – practici de dimineață pentru o zi minunată
Luna Noiembrie – Yoga pentru imunitatea organismului

De la exerciții clasice de mobilitate, echilibru și tonifiere musculară, la exerciții specifice pentru ameliorarea durerilor provocate de înaintarea în vârstă, yoga este minunată pentru toate categoriile de vârstă, însă pentru seniori, aceasta face adevărate minuni.
Programul Go Yoga 55+, program online și gratuit, a fost conceput pentru a preveni inactivitatea socială a vârstnicilor și pentru a învăța din timp importanța unei vieți sănătoase, cu implicare activă.
Yoga ajută de asemenea și la lupta împotriva depresiei. Capacitatea de a controla gândurile este deosebit de importantă pentru sănătatea mentală a seniorilor.

De ce Yoga? Yoga ajută la ameliorarea tuturor simptomelor de mai jos:

• Puțini sunt cei care au norocul să nu cunoască durerea provocată de un gât înțepenit sau de o aplecare bruscă. O dată cu vârsta apar și problemele de mobilitate.
• Echilibrul începe să se deterioreze, iar un echilibru slab duce deseori la căderi care pot provoca leziuni grave. Un echilibru bun este necesar pentru a controla mișcările corpului în activitățile zilnice.
• Insomnii? Somnul este un proces fiziologic vital, cu importante functii reconfortante. Odată cu înaintarea în vârstă, apar numeroase schimbări în structura somnului, iar privarea de somn are un efect negativ asupra inimii și a memoriei.
• Gânduri negre? Câteodată ne confruntăm cu gânduri nedorite, amintiri neplăcute, imagini care descriu fricile noastre sau îngrijorări cu privire la viață. Capacitatea de a controla gândurile este deosebit de importantă pentru sănătatea noastră mentală.

Beneficii pentru organism
• Tonus muscular crescut, puterea și starea de spirit îmbunătățită.
• Creșterea echilibrului personal, pentru a controla mai bine mișcările corpului
• În comparație cu alte activități, yoga îmbunătățește rezistența corpului, flexibilitatea și alungă depresia, așa arată studiile cercetătorilor de la Universitatea de stat din Oregon, de aceea am ales pentru seniori o activitate benefică și extrem de plăcută.

Yoga însă nu rezolvă peste noapte niciuna dintre problemele de sănătate de mai sus. Este nevoie de perseverență și implicare. Dar este un început la îndemâna tuturor seniorilor și vă așteptăm să dăm startul împreună unei vieți mai bune și mai sănătoase prin programul Go Yoga 55+, un program care va avea o durată de 6 luni.

Acest proiect este sponsorizat prin programul Start ONG.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Parteneri