Donații pentru Paște 2024


Mulțumiri speciale Ofeliei Volintiriu pentru implicarea și sprijinul neobosit din ultimii doi ani în proiectele de impact social ale asociației Răsăritul de Argint.

Mulțumim tuturor cadrelor didactice și părinților care se implică în ajutorarea celor care nu mai au putere să o facă singuri. Vă mulțumim în numele vârstnicilor pe care îi ajutăm să aibe un minim necesar pe masă. Sunteți minunați!

De fiecare sărbătoare și în timpul verii, asociația Răsăritul de Argint se mobilizează cu donații pentru 15-20 de bătrâni singuri din 5 sate din județul Vâlcea. Acești oameni nu sunt ajutați de nimeni, doar vecinii le mai trec pragul din când în când. Au paralizii grave, nu au pensie, sunt uitați de lume, pe străzi neasfaltate și neumbrate, iar noi știm de ei de la părintele din sat, care ne ajută de fiecare dată să ajungem la ei cu pachete consistente, necesare și foarte așteptate.

Anul trecut, de sărbătoarea pascală, am ajuns la ei tot cu ajutorul implicării cadrelor didactice de la grădinița PP Giroc, din cadrul liceului David Voniga. Vă mulțumim mult de tot! Urmăriți aici evenimentul! 

Am primit atât de multe pachete, încât ne-a fost tare greu să le transportăm de la Timișoara la Horezu, Vâlcea.

Astfel, anul acesta vom face o listă cu produsele de care avem nevoie, care sunt mai ușor de transportat. Toate donațiile însumează jumătate de tonă și nu avem posibilitatea de a le duce pe toate, de aceea vă rugăm să ne ajutați cu lista de mai jos. Făină, zahăr, mălai, paste, tăiței vom cumpăra noi local. La fel vom cumpăra fructele și alte alimente perisabile.

Pentru a vă face o idee de produse, puteți vedea aici ce am cumpărat anii trecuți.

Listă necesar donații pentru bătrâni, Paște 2024:

Produse alimentare:

  • – conserve de carne: orice fel de conserve de carne, pește, porc, pui, vită, pateuri, ton, sardine.
  • – conserve cu mâncare: fasole cu cârnați, ciorbe, tocănițe etc.
  • – ulei de floarea soarelui
  • – brânză topită triunghiuri
  • – dulciuri ușor de mâncat, pentru că nu au dinți pentru alune, fursecuri tari etc. Avem nevoie de cornuri, cozonaci, ciocolată, jeleuri, bombonele

Produse igienico-sanitare

  • – șervețele umede (pachete mari)
  • – spirt medicinal
  • – detergent de rufe (maxim 2 kg/pachet)
  • – detergent de vase, săpun lichid de spălat pe mâini

***Vă rugăm mult nu ne aduceți borcane puse de voi, cu dulceață, sau alte bunătățuri. NU PUTEM DONA mai departe alimente făcute în casă. Vă mulțumim de înțelegere.

***Ne ajută mult mai mult dacă donați o conservă, decât 5 kg de făină. Prețul este același, însă conserva este ușor de transportat. Avem o singură mașină, care nu poate aduce jumătate de tonă de produse.

***Niciun pachețel nu este prea mic, sau neimportant. Dacă ne ajutați cu produsele din listă, vă asigurăm că bătrâneii se vor bucura de el, nu se va arunca nimic, ba dimpotrivă, totul este prețuit în casele lor, pentru că efectiv nu au nimic.

***Dacă nu aveți timp de cumpărături, dar totuși vreți să contrubuiți la inițiativa noastră, ne puteți susține cu o donație, prin transfer bancar.

Asociația Răsăritul de Argint, Cont bancar – RO94RNCB0249168875450001 deschis la BCR Timișoara

În general noi nu cerem donații, de aceea nu avem plată directă, cu cardul. Disponibile pentru sprijin mai sunt următoarele opțiuni:

Vă mulțumim din suflet pentru implicare. Sunteți minunați și noi vom reveni cu poze și mulțumiri după eveniment.

Parteneri