Surorile Ioana și Rozica


Ioana are grijă de sora ei, Rozica. Râd și plâng împreună de situația în care sunt. Rozica e paralizată, de câțiva ani nu s-a mișcat din patul în care am găsit-o, din cămăruța de 3 mp.

Ioana are grijă de ea. Ioana nu mai poate urca scările abrupte ale casei, decât dacă se ajută de mâini, mergând în 4 labe. Ne-a înghețat sufletul cînd am văzut-o.

Până ieri o fată mai venea pe la ele, să le ajute. Fata și-a rupt piciorul și surorile nu știu ce se vor mai face fără ajutor.

S-au bucurat ca doi copii de lucrurile primite.

– Vaiiiii, câte ne-ați adus…. două luni trăim din asta, spune bucuroasă Ioana.

Mă uit la pachete și mă gândesc ca da, probabil le vor ajunge 2 luni, dar sunt produse de bază, nu cine știe ce. Of, iar noi aruncăm mâncarea prea multă, prea veche.

Lucrurile sunt simple pentru a ajuta surorile Ioana și Rozica. Avem nevoie de un salariu de 1600 lei lunar, pentru a angaja pe cineva să aibă grijă de ele, să le spele, să le gătească, să hrănească animalele. Din 1600 lei – 1000 for fi banii primiți de îngrijtoare, 600 vor fi taxele la stat.

Facem asta împreună? Reușim noi oare atâta lucru?

Dacă vrei să le ajuți, donează orice sumă cu textul IOANA ȘI ROZICA. Noi vom merge pe la ele și revenim cu pozele și raportarea financiară înapoi.

Asociația Răsăritul de Argint

Cont bancar – RO94RNCB0249168875450001 deschis la BCR Timișoara

***Asociația Răsăritul de Argint a vizitat după Paște 11 persoane din 4 sate uitate de lume din județul Vâlcea, persoane care trăiesc sub orice limită a sărăciei. Fiecare a primit produse necesare traiului zilnic și produse igienico-sanitare, în valoare de 204.48 lei/ fiecare pachet de peste 20 de kg.

Aceste produse le vor ajunge pentru o lună-două. Dar apoi nu mai are nimeni grijă de ei. Ne dorim să aducem ceva mai mult în viața lor, o rază de speranță, ideea că nu sunt uitați de lume și mai există bunătate dezinteresată.

Parteneri