Singură pe munte la 92 de ani


– Nu mai putem continua cu mașina pe drumul ăsta, zice Dana, voluntarul nostru.

– Hai pe jos atunci. E departe?, întreb gandindu-mă la cele peste 20 de kilograme pe care le avem de cărat pe un drum de munte, în urcare.

– Eh, cât de departe poate fi?

2 kilometri mai târziu, după nenumărate opriri pentru a ne trage sufletul, vedem o casă în zare. Tanti Elena era la fântână, spăla mătura de praf. Gârbovită la cei 92 de ani ai săi, dar cu forță de muncă, Elena alungă câinii ce-o păzeau și ne face semn că putem veni.

Singură, la 2 kilometri de sat, Elena n-are timp să se întrebe multe lucruri. Muncește, deretică, se gospodărește așa cum a făcut-o toată viața. Momentan e bine, dar când nu va mai fi bine, într-o zi, cine va ști oare?

De coborât în sat ar mai putea, dar nu mai poate să se întoarcă. Așa că așteaptă să mai treacă câte un vecin, să-i mai aducă alimente pe care nu și le poate face singură.

Dacă vrei să o ajuți pe Elena, donează orice sumă cu textul ELENA. Noi vom merge pe la ea și revenim cu pozele și raportarea financiară înapoi.

Asociația Răsăritul de Argint

Cont bancar – RO94RNCB0249168875450001 deschis la BCR Timișoara

***Asociația Răsăritul de Argint a vizitat după Paște 11 persoane din 4 sate uitate de lume din județul Vâlcea, persoane care trăiesc sub orice limită a sărăciei. Fiecare a primit produse necesare traiului zilnic și produse igienico-sanitare, în valoare de 204.48 lei/ fiecare pachet de peste 20 de kg.

Aceste produse le vor ajunge pentru o lună-două. Dar apoi nu mai are nimeni grijă de ei. Ne dorim să aducem ceva mai mult în viața lor, o rază de speranță, ideea că nu sunt uitați de lume și mai există bunătate dezinteresată.

Parteneri