Maria, 55 de ani


Nu avem poze cu Maria, dar vă povestim puțin despre ea, pentru că merită toată atenția noastră.

Maria e omul ăla vesel, care se bucură de tot ce-i oferă viața. Și, cum zice proverbul, Dumnezeu nu-i dă omului mai mult decât poate duce, Maria duce. Și primește de la viață numai neajunsuri pentru că le duce cu capul sus și veselie neprefăcută.

Mama Mariei nu mai e, de curând. A rămas Maria singură și fără ajutor. Maria e căsătorită, dar bărbatul său este imobilizat la pat de vreo 5 ani, în urma amputării picioarelor din cauza diabetului. Maria ține casa și are grijă și de el.

Ea n-a putut face copii, dar și-a dorit tare mult unul, așa că a înfiat-o pe Andreea acum 16 ani. Fericirea n-a durat mult, doar până când Adriana a fost diagnosticată cu handicap mental sever. Nici asta n-a doborât-o pe Maria, care are grijă de fiica sa adoptată cu toată dragostea unei mame.

Să recapitulăm. Maria are 55 de ani, lucrează ca ospătar, are grijă de casă și grădină și se ocupă de soț și copil, ambii cu handicap. Câte ore are Maria într-o zi? 24, tot ca noi, însă parcă altfel trece timpul pentru ea. De fapt, pentru ea nu mai are deloc timp.

Cum ar fi să o ajutăm puțin, să simtă și ea 2-3 ore de relaxare? Să simtă că cineva are grijă și de ea? Să-i arătăm că viața poate fi mai mult decât muncă și grijă?

Dacă vrei să o ajuți pe Maria, donează orice sumă cu textul MARIA. Noi vom merge pe la ea și revenim cu pozele și raportarea financiară înapoi.

Asociația Răsăritul de Argint

Cont bancar – RO94RNCB0249168875450001 deschis la BCR Timișoara

***Asociația Răsăritul de Argint a vizitat după Paște 11 persoane din 4 sate uitate de lume din județul Vâlcea, persoane care trăiesc sub orice limită a sustenabilității. Fiecare a primit produse necesare traiului zilnic și produse igienico-sanitare, în valoare de 204.48 lei/ fiecare pachet de peste 20 de kg.

Aceste produse le vor ajunge pentru o lună-două. Dar apoi nu mai are nimeni grijă de ei. Ne dorim să aducem ceva mai mult în viața lor, o rază de speranță, ideea că nu sunt uitați de lume și mai există bunătate dezinteresată.

Parteneri