Contraindicații Yoga


Probleme generale – sfaturi

Dacă aveți probleme la umeri sau încheieturi, va trebui să vă adaptați sau să săriți peste pozițiile care pun prea multă presiune asupra articulațiilor respective. De aceea recomandăm un prosop pentru a-l pune peste salteaua de yoga.

Tensiune arterială crescută

Dacă tensiunea crescută este controlată de medicamente, ar trebui să întrebați medicul de familie. Sau cel puțin să evitați pozițiile cu capul în jos (capul sub nivelul inimii).

Glaucom

Cu siguranță trebuie să aveți aprobarea medicului specialist. Chiar și așa, sugerăm să evitați pozițiile cu capul în jos (capul sub nivelul inimii). Yoga nu este totuși o contraindicație pentru glaucom, dimpotrivă, anumite posturi sunt benefice.

Vertij

Evitați pozițiile cu capul în jos (capul sub nivelul inimii). Practicată constant, yoga ajută mult în restaurarea balanței și echilibrului, reducând sistematic senzațiile de amețeală.

Proiectul Forever Fit este finanțat de Programul START ONG.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro.
Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Parteneri