#19 Azi ești tânăr și mâine aștepți lângă telefon


Statisticile spun că 1 din 2 bătrâni este afectat de singurătate. Adică peste 2 milioane de vârstnici sunt singuri.
Vă lăsăm cu ocazia asta unul dintre mesajele primite la înscrierea la programul Go yoga 55+:
Mesaj: „Buna as dori sa particip la acest program, am 61 ani si ma simt asa singură, cred ca m ar ajuta enorm.A si dori sa stiu daca este gratis sau trebuie sa plătim. Multumesc!”
Mesaj: „Vă mulțumesc că vă gândiți și la noi, aștia care par a încurca pe toată lumea și nimeni n-are loc de noi.”
Din păcate, cei care se simt singuri nici nu au inițiativa de a se înscrie în programe dedicate vârstei a treia, pentru că odată cu singurătatea se instalează depresia și anxietatea.
Și aici intervine rolul societății – toți putem ajuta când vedem o problemă. Putem distribui informațiile și soluțiile, ajutând astfel pensionarii singuri.
Îmbătrânim activ, îmbătrânim frumos și sănătos.
Proiectul Go Yoga 55+ conține o campanie de conștientizare despre Îmbătrânirea Activă și este finanțat prin programul Start ONG.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Parteneri