#10 Azi ești tânăr și mâine te prinde roșu pe trecere


#StiatiCa există în lume orașe care se numesc Smart cities, orașe inteligente?
Un oraș inteligent integrează tehnologia și utilizează soluțiile digitale în metodele tradiționale pentru a fi eficient și prietenos cu oamenii de toate vârstele care locuiesc în oraș.
Vârstnicii au nevoie de mai mult timp pentru a traversa pe trecerea de pietoni, iar asta este una dintre problemele care au rezolvare în orașele inteligente.
În Tilberg, Olanda, există deja semafoare inteligente, cu un senzor de mișcare integrat care monitorizează pavajul străzii, iar dacă detectează o problemă în intersecție timpul luminii este ajustat în timp real.
Helsinki are o aplicație care descrie auditiv locurile și străzile pentru oamenii fără vedere.
Barcelona este un oraș care are grijă de seniorii săi prin dezvoltarea mai multor aplicații pentru vârstnici, printre care și una care ajută la combaterea singurătății și izolării.
Seoul a dezvoltat o aplicație prin care cei de peste 65 de ani primesc consultații medicale online, pot semnala în timp real un infarct sau alte probleme de natură medicală.
Cheia pentru a face un oraș inteligent funcțional este ca dezvoltatorii să se pună în locul oamenilor, să înțeleagă problema și să ia măsuri adecvate, pentru că soluțiile sunt există deja pe piață.
Îmbătrânim activ, îmbătrânim frumos și sănătos.
Proiectul Go Yoga 55+ conține o campanie de conștientizare despre Îmbătrânirea Activă și este finanțat prin programul Start ONG.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Parteneri