Programul Forever Fit a ajutat 181 de persoane cu vârsta cuprinsă între 55 și 74 de ani să își însușească rutina mișcării în viața zilnică.

500 de participanți seniori din 63 de localități au beneficiat de programul de 6 luni de mișcare funcțională online, iar 181 dintre ei au devenit activi în viața zilnică.

Cei 500 de beneficiari și-au îmbunătățit sănătatea fizică, socială și mentală. Peste 35% dintre ei au realizat o schimbare de comportament în rutina lor zilnică.

Pe perioada proiectului seniorii au vizionat 35.000 de minute ale ședințelor înregistrate.

Obiectivele programului au adus în prim plan îmbunătățirea calității vieții la vârsta a treia, creșterea speranței de viață și schimbarea comportamentală a participanților de la sedentarism înspre o viață activă.

Asociația Răsăritul de Argint a fost înființată în 2020 pentru a aborda provocarea îmbătrânirii active, oferind programe gratuite de sănătate pentru persoanele cu vârsta peste 55 de ani.

Suntem pionierii conceperii unor programe personalizate de activități fizice, venite în sprijinul vârstnicilor ca metodă de prevenție. În cadrul proiectului Forever Fit am oferit 25 de ore de mișcare funcțională calitativă: cursuri de yoga, tai chi și gimnastică pentru perineu, precum și lecții de înot în Timișoara.

Felicitări pentru inițiativă, implicare și dialogul sincer și firesc. Cu proiectul tău ai creat o comunitate a femeilor 55+ care, în lipsa acestui program, nu cred că ar fi avut șansa să se cunoască. Felicitări și lui Desiree pentru lecțiile susținute cu mult profesionalism și pasiune.

Practica alături de voi mi-a arătat că putem descoperi lucruri și oameni noi la orice vârstă și că e mai distractiv și motivant să lucrăm împreună.

Gânduri bune și sunt recunoscătoare pentru tot! (Mihaela, 60+)

Bună, Odile! A trecut un an în care am învățat multe ajutată de Desiree și de tine, prin tenacitatea ta de a duce acest proiect cât mai departe! Felicitari pentru tot, chiar am impresia că proiectul e singular în peisajul bucureștean! Mulțumesc pt întâlnire si împărtășire!

Cu dragoste și recunoștință te îmbrățișez! (Florentina, 65+)

Link către alte testimoniale 

Întâlnire București

Cu cei mai activi seniori din programul Forever Fit

Întâlnire Timișoara

Cu cei mai activi seniori din programul Forever Fit

Seniori Ambasadori

Peste 100 de diplome de excelență au fost oferite seniorilor activi

Yoga pentru seniori

Desiree Halaseh este instructorul de yoga care ne aduce mobilitate și echilibru în organism.

Gimnastică pentru perineu

Vania Limban este moașă de profesie și este, de asemenea, participant activ la programul Forever Fit

Tai Chi

cu Răzvan Damian. Exercițiile de Tai Chi și Daoyin-Qigong ne aduc echilibru și mobilitate

Proiectul Forever Fit este finanțat de Programul START ONG

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.
Program Start ONG
Kaufland
Act for Tomorrow