Am răspuns invitației programului  CreștemONG-uri #ÎnStareDeBine, ne-am pliat pe principiile și valorile programului, și am câștigat!

Asociația Răsăritul de Argint a făcut următorul pas în dezvoltarea pe termen lung, ieșind din acest program cu noi cunoștințe și mult mai echilibrați.

Primul pas

Dacă anterior pandemiei existau deja discuții despre necesitatea digitalizării ONG-urilor, în perioada pandemiei organizațiile au fost nevoite să se adaptaze, oarecum forțat, în a migra spre mediul online. Armonizarea cu mediul online poate fi o provocare pentru multe organizații non-profit cu un buget limitat din lipsa fondurilor bugetate pentru acest domeniu. Ce înseamnă digitalizare?Optimizarea managementului intern, îmbunătățirea comunicării atât interne, cât și cu beneficiarii, îmbunătățirea programelor și serviciilor, creșterea productivității, creșterea și adiția de noi posibilități de finanțare, dar și competitivitatea în sectorul ONG sunt câteva dintre beneficiile oferite de digitalizare.

Cum ne-a ajutat programul #CreștemONGuri

Activitatea noastră zilnică se desfășoară în mediul online și avem nevoie de multe resurse pentru a putea oferi experiențe profesionale.
Programul Creștem ONG-uri In Stare de Bine a venit în ajutorul asociațiilor participante la program cu un apel de mini granturi, un ajutor din culise pentru buna desfășurare a activităților asociațiilor mici.

Suntem tare fericite. Datorită programului Creștem ONG-uri In Stare de Bine, asociația Răsăritul de Argint crește văzând cu ochii, iar investițiile făcute sunt de durată. Am ales licențele Microsoft Office pe viață pentru că plata anuală nu face altceva decât să pună presiune pe asociație, iar investiția se amortizează în mai puțin de 5 ani. Iar noi plănuim să ajungem departe în următorii 5 ani.

Cu Adobe Photoshop Elements &Premiere Elements 2021 vom evita chinul editării video în viitor! Cu pași simpli și rezultate perfecte, imaginile statice devin mobile; mutăm, scalăm și duplicăm elemente printr-un singur click. Tehnologie la superlativ.

Mulțumim programului #CreștemONGuri #ÎnStareDeBine!

Practice makes perfect

Proiectul „Dezvoltare organizațională prin Digitalizare” este derulat de Asociația Răsăritul de Argint și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland Romania și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Mulțumim tare mult!
  1. Dezvoltare organizațională = dezvoltarea organizației din punct de vedere al managementului acesteia (i.e. strategie organizațională, proceduri eficiente de management, aspecte juridice și financiare, fundraising, managementul informației, structură organizațională, comunicare etc)
  2. Sănătate organizațională = dezvoltarea unei culturi de wellbeing pentru oamenii din organizație
  3. Învățare organizațională = dezvoltarea din punct de vedere tematic a organizației, pe subiecte de conținut și interes actuale, dincolo de management, în funcție de tipologia organizației și beneficiarii și comunitățile cu care aceasta lucrează
  4. Conectare organizațională = dezvoltarea capacității de networking a organizației, în special prin intermediul Comunității ONG-urilor #ÎnStareDeBine