Proiect educativ pentru preșcolarii de la Grădinița P.P. Giroc, din cadrul Liceului David Voniga, jud. Timiș

Sunt fericit atunci când...

"Îmi iubesc familia." "Mă joc cu pisicile și câinii." "Când mami mă ia în brațe."

Proiectul „Sunt fericit atunci când…”, a fost posibil prin finanțarea primită prin programul Start ONG.
 „Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.”

Sunt fericit atunci când...

Am înțelegere

Construirea empatiei la preșcolari este esențială pentru dezvoltarea lor socială și emoțională. Învățarea abilității de a înțelege și de a simți emoțiile altora îi ajută să comunice mai bine, să-și dezvolte relații mai bune cu colegii și cu adulții, să învețe să colaboreze și să-și rezolve conflictele într-un mod pașnic.

Am grijă

Educarea preșcolarilor cu privire la planeta noastră și mediul înconjurător este esențială pentru a-i ajuta să înțeleagă importanța protejării și conservării resurselor naturale și a lua măsuri pentru protejarea lor. Modulele de mediu sunt esențiale pentru construirea unei lumi durabile și pentru asigurarea unui viitor mai bun pentru toți.

Plantez

În Săptămână verde, grupa rățuștelor a decis să pună umărul la protejarea mediului și să aibă grijă de frumusețea naturii. Astfel, au plantat flori și au reamenajat un colțișor din grădiniță, care a prins viață prin culorile minunate ale florilor. Copiii s-au implicat cu mare entuziasm în acest proiect, învățând cum să sădească semințe și cum să aibă grijă de plante. Au învățat despre importanța plantelor în viața noastră, precum și despre modul în care acestea pot fi folosite pentru a ajuta la combaterea schimbărilor climatice.

Grupa rățuștelor este mândră de realizarea lor și își dorește să inspire și alți copii să aibă grijă de natură și să păstreze planeta curată și frumoasă.

GHID DE ACTIVITĂȚI

Am conceput un ghid de activități pentru toate cadrele didactice care vor să învețe preșcolarii despre mediu și empatie, într-un mod distractiv și educativ. Descoperiți Ghidul nostru de activități și împărtășiți bucuria învățării cu copiii!