Căpăcele colorate, de copii reciclate

Capace

În iulie 2021 am început proiectul Căpăcele Colorate, de copii reciclate, împreună cu Grădinița P.P. Giroc. Grupa rățuștelor și Grupa ursuleților au învățat ce înseamnă reciclarea, voluntariatul și grija pentru semeni, totodată.

Pe perioada verii rățuștele și ursuleții au colectat căpăcele colorate de la sticlele de Pet, iar în septembrie acestea au fost colectate de Asociația Răsăritul de Argint, reciclate, iar suma (mică, dar importantă) a fost adăugată la fondul pentru cumpărarea produselor alimentare pentru vârstnicii singuri.

Mai departe, până la finalul anului școlar 2021-2022, copiii vor învăța despre mediu, reciclare, voluntariat și ajutor, prin 2 module lunare, cu susținerea minunaților învățători de la Grădinița Giroc: Ofelia Coman, Adina Zota și Ramona Petrescu.

Pentru că faptele importante nu trec neobservate, alte 11 grădinițe din județul Timiș se alătură inițiativei Asociației Răsăritul de Argint într-un proiect care implică peste 500 de copii și 30 de învățători.

Martie-aprilie 2022 va fi perioada de colectare a tuturor căpăcelelor și reciclarea lor. Bănuții vor fi transformați în produse alimentare, care vor fi oferite vârstnicilor singuri și nevoiași în grija Asociației Răsăritul de Argint.

Așadar, într-un proiect educațional de voluntariat,  cei mici vor aduce o rază de soare în viața persoanelor vârstnice, vor învăța despre mediu și reciclare, și totodată își vor însuși abilități necesare pentru când vor crește mari.  Vor învăța despre ajutorul necondiționat, primind în schimb experiență în munca în echipă și însușindu-și spiritul de apartenență la grup, atât de necesar pentru asigurarea unei bune colaborări între indivizi în evoluția societății. 

    •  

Grădinițe participante:

Liceul Teoretic ”David Voniga” – structură Grădinița P.P Chișoda

Grădinița P.P Nr. 33 Timișoara

Grădinița P.P Nr. 2 Timișoara

Școala Gimnazială Sînmihaiu Român, structură Grădinița P.P Sînmihaiu Român

Școala Gimnazială Sînmihaiu Român, structură Grădinița P.P Sînmihaiu German

Grădinița P.P Nr. 14 Timișoara

Grădinița P.P Nr. 32 Timișoara

Grădinița P.P Nr. 36 Timișoara

Liceul Tehnologic ”Petre Mitroi” – structură Grădinița P.P Biled

Grădinița P.P Nr. 11 – structură

Grădinița P.P 12